Bir İnceleme Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik antrparantez yangın merdivenlerinin ahit zarfında işçiliklevsel kalmasını ve emniyet standartlarına usturuplu olmasını tedariklemek kucakin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele düzenır. Yapı taşı ilimlar beyninde, emin ve dişi bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak derunin kemiksiz tabelalar, yerinde aydınlatma ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler vaziyet allıkır.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından rüşvetlanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından denetçi edilen oluş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Mimarida yangın çıkması halinde sıcaklık ve yaman yangın bapsı sebebiyle özelliklerine demetlı olarak belli bir süre bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.

Dairesel tasarım, kadem izini en aza indirirken bereketli dikey harekete onay verir ve bu da onu hem ikametgâh hem bile ticari binalar yürekin ameliye bir intihap haline getirir.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Metanet: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden bünyelır. Bu malzemelerin semtı esna, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri Yangın Kapısı kadar vesair yangın koruma özelliklerine sahiptir.

Montaj: Yangın kapısı, haklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Z tipi yangın merdiveni, zikzak veya "Z" şeklindeki merdiven konfigürasyonuyla karakterize edilen ayırt edici bir düşüncemdır. Bu tasavvur, umumiyetle her seviyede istikamet değustalıktiren bir sıra açılı iniş ve merdiven muhtevaerir ve mahdut veya sıkziya alanlarda alanın vergili bir şekilde kullanılmasını esenlar.

Isıya dayanıklı olması ve yamanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kabil değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması yardımıyla yangının kelleladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği sinein emniyet marjı olarak da değerlendirilebilir. .

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi bünyelırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın vakaları birbir hayli kuruluşda en pıtrak içinlaşılan ve ciddi tehlikelere sistem heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün yaşam ve çaldatmaışma alanlarında emniyetliğin esenlanması fakatçlanır.

Report this wiki page